? moeten we vandaag het Clausplein ontruimen?

met dank aan Jozef;

Het ED en Omroep Brabant berichten dinsdagavond 29 november dat het College van B. en W. het tentenkamp wil verplaatsen naar een parkeerplaats achter het oude postkantoor aan de Stationsweg in Eindhoven. Daar ligt het volledig uit het zicht voor iedereen.

Waarom het college nu kiest voor 22 december wordt niet duidelijk gemaakt. Vermoedelijk is die dinsdag de hoorzitting van de Commissie Beroep en Bezwaar en/of neemt het college die dinsdag een besluit over het advies dat die commissie dan heeft uitgebracht. De hoorzitting is dan een week eerder, maar hierover maakt de Gemeente Eindhoven helemaal niets bekend: de gemeente bestuurt de stad in het diepste geheim. Alleen de paar erkende media krijgen de gemeentelijke voorlichtersbrieven.

Formeel zou Occupy nog bezwaar kunnen maken tegen de last tot bestuursdwang die nu is uitgereikt. De last is immers tot stand gekomen na verzoeken van omwonenden, en in dat geval bestaat er rechtsbescherming en kan je als belanghebbende bezwaar maken tegen een positief besluit (afgifte van de last). Dat zal dan ook wel aan de orde komen tijdens de hoorzitting. 

Voor een voorlopige voorziening is het woensdag wel te laat, dan moet het kampje volgens de last tot bestuursdwang immers ontruimd zijn. Een voorlopige voorziening kost bovendien voor een groep 302 euro griffierecht (dient bij de bestuursrechter in ‘s-Hertogenbosch) en dat geld hebben ‘deze uitkeringstrekkers’ volgens de VVD toch niet. Wie als persoon een procedure start kan het griffierecht wellicht retour krijgen via de bijzondere bijstand, maar als je helemaal geen uitkering hebt, dan wordt dat extra lastig.

This entry was posted in Occupy 040 nieuws, Vergaderingen. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten