Actie voor Ter Apel

Voor het uitzetcentrum in Ter Apel is een tentenkamp ontstaan met uitgeprocedeerde asielzoekers. Binnen enkele dagen hebben bijna 300 wanhopige mensen zich in het primitieve kamp gemeld, er is gebrek aan basisvoorzieningen zoals water, eten, bescherming tegen kou en regen, hygiëne en medische voorzieningen.

Cindy (Theetuin Tivoli) besloot twee dagen geleden dat ze deze mensen wil gaan helpen, ze wil een week lang voor deze mensen koken, daarvoor startte ze  een solidariteitsactie op facebook, en vroeg om 2 euro over te maken. Inmiddels is meer dan € 1000 binnen, hopelijk genoeg om de vluchtelingen een week van eten te voorzien.

Cindy, Stephan en Hans vertrokken namens Theethuis Tivoli rond 18:00 vanuit Eindhoven naar het vluchtelingenkamp Ter Apel.

Bedankt aan iedereen die een donatie heeft gedaan, maar de problematiek is niet ten einde. Praat hierover in uw omgeving. Mogelijk dat er inzamelingsacties voor goederen komen. Houd de websites in de gaten.

Zie ook de berichtgeving op http://occupyutrecht.nl/, http://www.occupyamsterdam.nl en http://onl.nu/ en de reguliere media.

Donaties blijven welkom op

ING reknr: 5265491
Stichting Vredesburo
Plaats: Eindhoven
Grote Berg 41
onder vermelding van: Theetuin Tivoli Ter Apel

 

 

 

 

This entry was posted in Acties. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten