Ruim twee weken Occupy Eindhoven, wat een tijd!

(mede n.a.v. beelden Omroep Brabant)

Twee weken geleden kenden de meesten Occupyers elkaar niet. We zijn een gemêleerde groep, er was dus tijd nodig om te leren kennen en om met elkaar om te gaan, en er komen elke dag weer nieuwe mensen bij.

Het is hartverwarmend hoe buurtbewoners en Eindhovenaren op onze aanwezigheid reageren: o.a. vanaf eerste dag warm en koud water via jerrycan-pendeldienst, dagelijkse aanvoer energiekoekjes, warme sjaals, mutsen, dekens, hout, enzovoort.

Ons kamp heeft ook een aantrekkingskracht voor late stappers, verslaafden en zwervers. Er gaat dan ook veel energie ‘verloren’ door steeds opnieuw uit te leggen dat we een actiekamp zijn en geen opvangcentrum of kroeg. Occupyers willen graag en veel met elkaar delen, maar jammer genoeg zijn er ook mensen die daarvan misbruik menen te mogen maken. Het is triest dat we onszelf moeten bewaken. Er wordt heel veel energie door opgeslorpt die we eigenlijk veel liever gebruiken voor het actief informeren van de Eindhovenaren.

De energie binnen het kamp is heel erg wisselend, door vermoeidheid ontstaan spanningen …..botsingen zijn natuurlijk, net als in de rest van onze samenleving.

Wij betreuren de beelden die heden door Omroep Brabant naar buiten zijn gebracht, deze zijn niet representatief voor ons kamp. Omroep Brabant heeft zondag ruim twee uur gefilmd, in gezeldschap van een provocerende VVD-er, en maakt de keuze dit uit te zenden. Verder was het een aangename dag met tal van interessante en zonnige gesprekken.

Wij nodigen alle Eindhovenaren uit om met ons in gesprek gaan, iedereen is welkom in ons kamp of op een van onze (general assemblies) burgervergaderingen .

This entry was posted in Occupy 040 nieuws. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten