Potten en pannen tegen de financiële zwendel – globalNOISE trommelt de wereld alert

Onderstaand persbericht hebben we ontvangen van Occupy Amsterdam:


PERSBERICHT – Amsterdam, 3 oktober 2012
Wereldwijde actiedag #globalNOISE – Occupy één jaar – 13 Oktober 2012

Op zaterdag 13 oktober vindt de wereldwijde actiedag globalNOISE plaats, waarbij in meer dan 160 steden op ludieke, luidruchtige wijze opnieuw protesten zullen klinken tegen de mondiale financiële zwendel en voor een rechtvaardiger verdeling van de rijkdommen. In Amsterdam start de manifestatie om 14.00 uur op het Beursplein.
.

Eerlijk en open met eenvoudige middelen als potten, pannen en de menselijke stem demonstreren tegen de manipulerende, verborgen zwendel van de financiële wereld. In dat teken staat de globalNOISE manifestatie zaterdag de 13de oktober in Amsterdam. Op die manier maken de wereldwijd met elkaar verbonden sociale bewegingen duidelijk dat 99% van de bevolking nog steeds lijdt onder de gewetenloze hebzucht van die 1%, die de financiële wereld gebruiken om zichzelf te verrijken.

WERELDWIJDE ACTIEDAG
#‎globalNOISE is een oproep tot solidariteit door wereldwijd lawaai te maken. Groepen in allerlei steden op verschillende continenten slaan op potten en pannen, maken muziek, zingen en schreeuwen om hun zorgen te uiten. Die dag zal te horen zijn dat er wereldwijd een beweging van strijdbare mensen bestaat die tegen de financiële zwendel opstaat die onbelemmerd en ongeremd doorgaat. Het luidruchtige karakter van de manifestatie maakt duidelijk dat het de hoogste tijd is dat overheden hun dovemansoren openen en eindelijk daadwerkelijk opkomen voor de miljarden mensen, ook in de westerse maatschappijen, die opgeofferd worden aan die kleine groep die zichzelf onmetelijk verrijkt.

MEER DAN LAWAAI
De wereldwijde actiedag op 13 oktober markeert eveneens de eerste verjaardag van Occupy Amsterdam. De manifestatie op het Beursplein is dan ook meer dan een luidruchtig protest en een oproep je stem te blijven verheffen. Het is eveneens een dag om eigen ideeën en acties te delen en een leerzame dag met sprekers, een openbare vergadering en muziek van een aantal bekende en nieuwe Occupy Amsterdam artiesten.

#globalNOISE, Beursplein, Amsterdam.
Zaterdag 13 oktober: 14:00 uur

Voor meer informatie over #globalNOISE kijk ook op:
Website: http://www.globalnoise.net
Twitter: https://twitter.com/potbanging_NL
Facebook-pagina https://www.facebook.com/events/100344706788335/

This entry was posted in Acties, Algemeen. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten