Occupy X, het laatste nieuws..Read all about it!!

Ingestuurd bericht door Mark99

Omdat ‘Occupy/ 99%’ een erg open beweging is kan dat inderdaad soms een ‘vaag’ beeld geven van onze bedoelingen en eventuele eisen.
Nu zijn er wel degelijk punten waarover we het allemaal eens zijn maar globaal gezien blijkt overal dat het moeilijk is om daar in een vlot tempo
directe eisen en doeleinden aan te verbinden. Dit is echter naast meer bewustwording creëren wel degelijk de bedoeling. (Wellicht is er wel te veel om in een keer te eisen..)

Om dit voor elkaar te krijgen gaan er stemmen op binnen de ‘eerste lijn’ organisatoren (want leiders hebben we niet) om ons allereerst duidelijker te gaan presenteren (vooral in Europa.)
Iets dat o.a. met behulp van groepen zoals de Adbusters en andere collectieven in Amerika beter is gelukt. Er kon daar ook duidelijker en directer worden ingesprongen op de actualiteit omtrent de banken en Wall Street wat al jaren aan het borrelen was en bijv miljoenen Amerikanen dakloos of werkloos heeft gemaakt. Een groot verschil met Europa was dat daar de vakbonden en vele complete families (die soms toch al buiten bivakkeerden in tenten kampen aan de rand van de steden) hierin meteen de juiste boodschap terug zagen. Het “hippie” media offensief van bijv. het republikeins gezinde en soms bijna extreem rechtse Fox nieuws had daar minder effect op de woede van de bevolking en men schaamde zich niet langer om over geldproblemen etc. te praten. De tijd van praten was voorbij voor velen…tijd om iets te doen dus. Een overwinning voor de burger en de echte democratie op dat gebied alleen al.

Ons gezamenlijk ‘99% doel’ moet tevens worden om een internationaal netwerk op te zetten voor de toekomst. Voor directe acties, stakingen, bezettingen omtrent onderwerpen die naar voor worden geschoven door de mensen zelf. De opkomst bepaald het succes en door middel van massale internationale solidariteit te tonen staan we veel sterker. Een soort burger garantie voor de toekomst tegen bedrijven, regeringen etc.

Hiervoor zou in ieder continent/land een vaste groep mensen verantwoordelijk zijn met als taak het beheren van een “basis site” voor de sociale media (Voor iedereen, met enkel de basisinfo en daarnaast de oproepen tot directe (vredige) actie wanneer nodig en een gestructureerd’ plan..een voor een..via het net gepresenteerd, dus allereerst via de eigen media in de hoop dat de officiële’ media dit ook zal oppakken. Acties worden naar voren geschoven via de actualiteit, de algemene en sociale media, dus via de wereldburger zelf..denk aan een staking omtrent verkeerde bezuinigingen of het verwijderen van een autoritair regime etc. Internationaal staan we altijd sterker.
Deze basis sites moeten goed samenwerken en bestaan uit mensen die hierbij vanaf het begin betrokken waren. Omdat er nu een ‘wildgroei’ is ontstaan van allerlei pagina’s en sites over Occupy/wallstr/99% die soms slecht of nauwelijks worden bijgehouden zal er een ‘nieuwe’ basis pagina moeten worden gecreëerd voor een duidelijke en betrouwbare aankondiging in de toekomst voor directe acties.

Occupy Eindhoven bedankt de vriendelijke mensen die de positieve stukjes hebben geschreven in onder ander het ED. Dat was hartverwarmend om te lezen en erg welkom..want het is er soms koud..maar jullie houden het warm..gratis choco voor jullie allemaal!
Ook verontschuldigen wij “Occupy 040” voor eventuele overlast aan de omliggende bewoners. We hebben begrepen dat er enkele mensen last hebben gehad van wat lawaai midden in de nacht. Dat is echter nooit onze bedoeling geweest en wij doen er alles aan om verder niemand tot last te zijn. Ook jullie zijn allemaal welkom voor een warme choco..bijv. dit weekend bij de vlieger workshop of een film vertoning.

Voor goede en betrouwbare info (naast alle vage en soms zelfs ‘valse’ pagina’s op de sociale media) zie deze site als het gaat over Eindje..www.occupyeindhoven.nl)…voor EHV/040/Brabant de gekste.
Internationale informatie uit goede bron;
www.adbusters.org
http://occupywallstr.org
www.ainfos
http://Wearethe99percent.tumblr.com
Takethesquare.nl
(Enviromental action site) Ran(RainforestActionNetwork).com

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten