nieuwe start aan de Dommel

Na een gerechtelijke uitspraak, moesten we van B&W, in het donker van de nacht, onmiddellijk het Clausplein ontruimen. Snel werden veel spullen tijdens de verhuizing in- en uitgeladen en vluchtig toegedekt met zeilen. Later die nacht hevige buien. Een aantal occupyers ging ontmoedigd naar huis, om ‘bij’ te komen. Geen wonder dat het terrein zaterdagochtend een troosteloze indruk bood.

De gemeente heeft ons echt een armzalig stukje terrein toegewezen, afgezet met hekken – om ons te beschermen of te beperken ? – een plek zonder uitstraling, weggestopt. En we hebben maar toestemming voor drie weken, moeten we dan weer verkassen? Op deze plek zijn nauwelijks mogelijkheden om met buren te praten, stroom of water te krijgen. De gemeente heeft, tot haar schande, veel gebouwen en bouwterreinen leeg staan, maar scheept ons af met deze ontmoetingsplek. Als de gemeente echt sympathiek staat tegenover occupy zou ze minimaal met ons in gesprek gaan. Occupy gaat door…totdat er daadwerkelijk over inhoud wordt gesproken en er wordt geluisterd door de politiek, bedrijven, media etc.

In de loop van de zaterdag en zondag werd het terrein opnieuw ingericht.Ondanks dat we helemaal opnieuw opgebouwd moesten beginnen, zat de sfeer er weer goed in. Zaterdag werd een grote legertent geplaatst en spandoeken opgehangen. Zondag zat er weer groei in het aantal overnachters in het kamp.

Kom gerust voor een praatje naar de hoek Stationsweg/Dommel, en, zolang onze voorzieningen nog niet op orde zijn: neemt U koffie of thee en spandoeken mee?

This entry was posted in Evenementen en activiteiten, Foto's, Occupy 040 nieuws. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten