Einde Occupy Eindhoven aan Stationsweg

Donderdagmiddag 12.00 uur moest het tentenkamp aan de Stationsweg verdwenen zijn, Occupy mocht hier wel doorgaan met actie voeren. Rond half een zijn drie occupiers aangehouden omdat ze weigerden hun actiecentrum, een zelf geknutselde piramide, te verlaten. Zie ook http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/10342610/Aanhoudingen-bij-ontruiming-Occupy-Eindhoven.ece Het actiecentrum werd meteen afgebroken door stromannen van de gemeente.

Een van de gearresteerden: In Eindhoven mag je niet demonstreren, tenzij je het precies doet zoals de gemeente het wil. Wat zijn we een moderne stad zeg! De gemeente Eindhoven vindt een demonstratie in de vorm van een tenten kamp geen demonstratie maar een camping en daarom mag dat wel eventjes, maar als de burgemeester er genoeg van heeft dan laat ie de boel opruimen. Het recht van demonstreren wordt dan voor het gemak maar even vergeten. De politie onderbreekt gewoon de vergadering en zegt dat je weg moet gaan. Doe je dat niet, omdat je vindt dat je in je recht staat, dan wordt je gearresteerd.
Het tentenkamp was verder al zo goed als afgebroken door occupiers. Er waren wat problemen met vervoer. Ondanks dat we dit terrein mochten behouden voor acties, werden rond vier uur alle resterende spullen in beslag genomen en met twee vrachtauto’s afgevoerd naar de Ergon aan het kanaal. Onder deze spullen waren ook persoonlijke bezittingen, die men trachtte te behouden voor deze inbeslagname, maar die werden weer uit de handen gerukt van de laatste occupiers en sympathisanten.
Een aantal mensen gaat aangifte doen vanwege deze ontvreemding van spullen.

De gemeente Eindhoven heeft heeft zijn ware gezicht laten zien, wil Occupy niet weg dan ontruimen deze demonstranten. Gemeente u hebt zich vergist: Idealen ontruim je niet!!!!

De winter is de tijd van de bezinning en daarna maken we ons op voor de internationale lente…

This entry was posted in Occupy 040 nieuws. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten